ARCHIVE:Retrolicious...! Roaring Twenties Party
Dans-, en cocktailfeest met Live entertainment.

12 maart 2011 21:00 - 3:00

 Halverwege de 20e eeuw is Grand Café Brinkmann (1879) onder kunstenaars een geliefd trefpunt. Tot ver in de jaren ’60 vestigde hier de Haarlemse Sociëteit Teisterband zich, bestaande uit o.a. Godfried Bomans, Harry Mulisch en Anton Heyboer. De naam van de kunstenaars sociëteit was ontleend aan de beroemde dichter Willem Bilderdijk die zich Graaf van Teisterband noemde en woonde in het huis wat later Grand Café Brinkmann werd. Hier organiseerde het collectief diverse culturele avonden. Al jaren was er in Haarlem een plek waar kunstenaars elke dag tot ver na middernacht bijeenkwamen. Andere steden, veel groter dan Haarlem, hadden zoiets niet, ondanks talloze pogingen daartoe. Haarlem had iets waarvoor “een zekere verwondering zo niet respect geboden” was, aldus Bomans.
Op deze beroemde plek zullen wij ons weer even terug in de tijd wanen. Daar waar Bilderdijk in 1831 het loodje legde, waar schilders, musici, schrijvers en journalisten hun aspiraties deelden, waar het culturele uitgaansleven vanaf de jaren ’20 tot in de jaren ’60 floreerde als in geen andere stad, waar onze eigen Harry Mulisch brouilleerde met de sociëteit en persona non grata werd verklaard, ofwel de plek waar zich ooit het bruisende Haarlemse leven afspeelde. Een plek om trots op te zijn en goede oude tijden te doen herleven! SITE

Live:
Chansonnière extra ordinaire La Sirène
"Het hoogtepunt van de CinemaPalace Variete show" (Haarlems Dagblad)
Piano Maestro Eric Lensink
Charles the Wizard -
Burlesque starlet Lady Stardust
DJ's Dionysius
(Paradiso, Melkweg etc.)
& Charley (Burlesque FreakOut, RaZzin' etc)

21:30 uur: Charleston Workshop!:
De charleston uit de jaren 20 was geinspieerd door jazz, Afrikaanse-, en tapdansvormen. Het was een vroijke, energieke verticale dans. De mensen die de dans deden werden flappers genoemd wegens wat men zag als belachelijke flapperende bewegingen. In de jaren '30 werd de charleston dieper door de knieen gedanst, lager bij de grond wat het een wilder uiterlijk en gevoel gaf. Het werd de Lindy Charleston genoemd. Dit ontwikkelde zich in een dansvorm die de Lindy Hop genoemd werd. De lindy hop is een enorme inspiratie bron geweest voor wat wij nu hip hop (dans) noemen.
In deze toegankelijke, eenvoudig uit te voeren workshop kan je wat leuke Charleston pasjes leren die op het feest voor de nodige plezier zullen zorgen. Wees op tijd! (21:30 uur)

Photo's:

s
This is a night to dress up for party time.
Our dj's are inspired by the coolest, swingiest, funkiest and most fun of
vintage and retro sounds: no (hysterical) techno is to be excpected...but a fine
blend of old, new and timeless party music.

Retrolicious is een overkoepelende naam voor kleine en grotere dansfeesten die op diverse locaties plaatsvinden.
Van Retro Style DJ en VJ tot aan avondvullend programm met live entertainment!
Thema's zijn o.a. 1920's - Burlesque, Soul, Sixties etc.

Retrolicious is Produced by Madame Risquée

Voor boekingen en meer informatie: Question@Retrolicious.info

Voor andere / gelijksoortige feestjes met Retrolicious DJ's, zie:
www.AmsterdamBurlesque.nl en www.AmsterdamBeatClub.nl


zie ook:www.razzin.me - Varieteshow.com - MadameRisquee.com - BurlesqueDJ.com

 

 

 

retro

HOME

Question@Retrolicious.info